Fotofestival Naarden

menu
Ga naar de inhoud

Fotofestival Naarden

Fotografie Jan Mendrik
Gepubliceerd door Jan Mendrik · 22 augustus 2021
Het stond in mijn agenda maar na een tip van Ria Nieswaag, die net geweest was, nog net op tijd om de tentoonstelling in de laatste week nog te bezoeken.
Naarden is echt een leuke en fotogenieke stad en de tentoonstelling, op verschillende lokaties, was van hoge kwaliteit.  

Een paar persoonlijke hoogtepunten:

Aan de buitenkant van de Grote Kerk hingen levensgrote foto's van Alison Luntz. De serie "In Spirit" is een creatieve neerslag van "together alone" in de coronatijd.

    

Maan Limburg was geinsprireerd door oude Griekse beelden waar mensen soms met voiles werden afgebeeld.
Het deed me denken aan de beeldhouwerken van Giuseppe Sanmartino van Christo Velato (1753) in
de Capella di San Severo in Napels waar ik ooit helemaal verrukt van was.En ik was ook helemaal flabbergasted van Bieke de Poorter. Ik kende haar niet maar ze blijkt een Magnum fotografe te zijn. Met 69000 volgers op instagram.
Dat gaat terug op zoveel kunsthistorie (Edward Hopper,  Cindy Sherman, Jef Wall, Erwin Olaf, Alfred Hitchcock haalde ik eruit). En het is toch een eigen mooi sentimenteel verhaal met open einden en schitterend uitgevoerd, zo'n mooie belichting ook.
Het boek van deze tentoonstelling is te koop op haar website (€150, beetje prijzig voor mij).Jorge Mañes Rubio - El Tajín
Universum en mensheid zijn verweven in het werk van Jorge Mañes Rubio. Deze seriie is gemaakt in Veracruz, Mexico.

 

Van Leeuwen en Visser maakten Afrik Urbaniq, een collage van een fictief personage, Greg in een dromerige gefantaseerde wereld.

   

Mame-Diarra Niang is geboren in Frankrijk en werkt in Parijs maar haar onderwerpen hebben vaak Afrika als achtergrond. In deze serie "Call me when you get there" versmelten mensen en hun schaduw met de omgeving.

   


0
commentaren
Terug naar de inhoud